Passivhuset har solfangere på taket, luft til vann/vann til vann varmepumpe, pluss en pelletsovn for ekstremkulde - kjente varmesystemer, satt sammen på en helt ny måte

Passivhuset i Bergen er nesten selvforsynt med varme!

Solfangere på taket, luft til vann/vann til vann varmepumpe, pluss en pelletsovn for ekstremkulde. Kjente varmesystemer, satt sammen på en helt ny måte. Proppfullt av nymotens teknologi, men like enkelt å betjene som en termostatovn. Varmesystemet til Siri Kalvatn er en nyvinning. Akkurat som huset, som er tegnet og bygget av IdealBygg.

Spør oss om varmeløsninger »

Et klimavennlig pilotprosjekt

15. juli 2011 kunne Siri endelig sette seg ned i egen stue og puste ut etter en omfattende og spennende byggeperiode. I trygg forvissning om at hun hadde fått seg et miljøhus ingen andre har sett maken til her i landet. Det første passivhuset i Norge basert på Woodmate byggesystem. For mens det opprinnelige passivhuset gjerne var tett som en termos, er dette pustende. På tross av at veggene er en halv meter tykke, er de diffusjonsåpne og eliminerer fuktproblematikken på en naturlig måte. Her finnes ikke spor av svevestøv eller helseskadelige avgasser. Byggeteknikken er basert på gjenvinnbare materialer.

Enestående energieffektivt varmesystem

Solfangere og varmepumpe. Kjente varmesystemer javisst. Nyvinningen ligger i måten alt dette samkjøres på. I prinsippet skal varmepumpen slå seg på når solfangerne ikke gir nok energi. Kombinert med balansert ventilasjon og vannbåren oppvarming av tilluften i utvalgte rom, blir dette enestående energieffektivt. Skulle det bli ekstremkulde, vil en pelletsovn tenne av seg selv. Alle enheter spiller sammen og styres automatisk. Gjenvinningsgraden vil ligge opp mot 100 %.

Montert av VB

VB har vært aktivt med gjennom hele prosessen, levert og montert opp hele anlegget. En utfordrende og meget spennende jobb i følge VB-bedriften Hundveen & Monsen i Bergen.

Følg med i fortsettelsen

Vi skal selvsagt følge med hvordan det går med Siri etterhvert som hun får bodd seg inn. For egen del er vi veldig spent på hvordan varmesystemet fungerer når kulden begynner å bite. Og så er vi jo gresselig opptatt av strømregningen også da. Alt dette og mer til får du vite her. Følg med!